Τανκς και τρακτέρ καταλύουν το ίδιο τη δημοκρατία

Συνεχίζω σήμερα, μια εβδομάδα μετά, με μία αναδημοσίευση του άρθρου του Χρήστου Γιανναρά από την Καθημερινή της Κυριακής. Έστω κι ένας αν προβληματιστεί πάνω σ’αυτό το άρθρο από αυτή τη μικρή γωνιά του διαδικτύου, κέρδος θα είναι. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πια τόσο μόνος, και ανήμπορος συνάμα, για να αντιμετωπίσω όλη αυτή τη λαίλαπα της αποχαύνωσης και της θολοκουλτούρας…

Δεν μπορώ να μην κάνω κι ένα μικρό, καθαρά κομματικό, σχόλιο πριν την παράθεση του άρθρου… Κύριε Σαμαρά, απλά ντροπή… Και σε εσάς. Που ανέχεστε. Που ισορροπείτε. Θα έπρεπε να ξέρετε τη γνώμη των δεξιών για τον… πρόεδρο, με «π» μικρό, της Δημοκρατίας. Θα έπρεπε να ξέρετε τη γνώμη των δεξιών για το μεταναστευτικό. Θα έπρεπε να ξέρετε. Και να μην ισορροπούσατε. Και να αντιπολιτευόσαστε. Είναι ντροπή να ντρέπεστε να βροντοφωνάζετε ότι είμαστε δεξιοί. Ντροπή που ανέχεστε, ακόμα και σήμερα, ηττημένοι με 10 ολόκληρες μονάδες διαφορά, να μας κυβερνούν τα παρακλάδια των κομμουνιστών και της θολοκουλτούρας και να μη λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Τι φοβάστε πια όλοι σας; Γιατί παίζετε κρυφτό; Γιατί προδίδετε μονίμως αυτούς που εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω σας;

Στην ελλαδική «δημοκρατία», εν έτει 2010, δύο πολιτικά κόμματα λογαριάζουν τον εαυτό τους υπεράνω του Νόμου. Κατ’ εξακολούθησιν στην πράξη. Αλλά και με συνεχείς δημόσιες διακηρύξεις. Η προκλητικότερη ήταν στην τηλεοπτική συνέντευξη των κομματικών αρχηγών, πριν από τις εκλογές του 2007, όταν δηλώθηκε απερίφραστα: «Ας ψηφίζει όσους νόμους θέλει το Κοινοβούλιο, εμείς κατεβαίνουμε στους δρόμους και καταργούμε τους νόμους»!

Δεν υπήρξε τότε αντίδραση άλλου κομματικού αρχηγού ούτε αυτεπάγγελτη παρέμβαση των υπεύθυνων για την προστασία του Συντάγματος λειτουργών της Δικαιοσύνης. Στο Ελλαδιστάν τα δύο υπεράνω του Νόμου κόμματα μπορούν να ατιμάζουν το Σύνταγμα και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα χωρίς καμιά συνέπεια.

Λειτουργούν με τη λογική των άλλοτε «εθνοσωτήριων» στρατιωτικών συνωμοτικών ομάδων, που πίστευαν ότι η δική τους κρίση και εκτίμηση αρκεί για να ανασταλεί η ισχύς του Συντάγματος και των νόμων προκειμένου να σωθεί το έθνος. Τα δύο κόμματα που σήμερα τους μιμούνται, κρίνουν ότι οφείλουν με αντισυνταγματικές και εκτός νόμου πρακτικές να προστατεύσουν τα συμφέροντα του «λαού», δηλαδή συντεχνιών που τα ίδια ελέγχουν.

Η αντιστοιχία έχει δύο τρανταχτές διαφορές: Οι συνωμότες στρατιωτικοί καταπατώντας το Σύνταγμα δεν ψηφοθηρούσαν. Και δεύτερο, διακινδύνευαν: έπαιζαν το κεφάλι τους ή τον ισόβιο εγκλεισμό τους. Τα «φιλολαϊκά» κόμματα σήμερα και ψηφοθηρούν αδιάντροπα και απολαμβάνουν την απεριόριστη ανοχή της κομματοκρατούμενης «δημοκρατίας».

Εκεί είναι το κυρίως σκάνδαλο: στην αυτοκτονική ανοχή του φασισμού από το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς δικαστικής εξουσίας, τον Τύπο, την κοινή γνώμη. Αν κάποιος πραξικοπηματίας αξιωματικός σήμερα κατέβαζε τανκς στους κόμβους του οδικού δικτύου νεκρώνοντας τη χώρα, όλοι θα εγκρίναμε και θα τιμούσαμε κάποιον ανώτερό του αξιωματικό με ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις, που θα αναλάμβανε να προστατεύσει, με οποιοδήποτε ρίσκο, το Σύνταγμα και τις εκεί κατοχυρωμένες ελευθερίες μας. Ομως, όταν τα συνδικαλιστικά (επαγγελματικά) στελέχη των δύο υπεράνω του Νόμου κομμάτων κατεβάζουν τρακτέρ και κλείνουν τα περάσματα στις εθνικές οδούς θέτοντας σε ομηρεία ολόκληρη τη χώρα, ανεχόμαστε όλοι να παζαρεύει η κυβέρνηση τις ελευθερίες μας με τους φασίστες, δεν τολμάμε να ψελλίσουμε αίτημα να υπερασπίσει το κράτος, με οποιοδήποτε ρίσκο, το Σύνταγμα.

Τα δύο υπεράνω του Νόμου κόμματα έχουν επιβάλει στην Ελλάδα μιαν α-λα-καρτ δικτατορία: Επιτρέπουν να λειτουργούν κάποιες επιφάσεις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά απαιτούν και επιβάλλουν να είναι ασύδοτα τα δικά τους ψηφοθηρικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Δύναμη επιβολής τους είναι η βία, ο πρωτογονισμός της ιδιοτέλειας. Ομως τις πρακτικές της βίας (καταλήψεις, βανδαλισμούς, τραμπουκισμό, γκανγκστερικούς εκβιασμούς) τις ονομάζουν «αγώνες». Λένε: «θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να δικαιωθούμε» – δηλαδή θα πνίγουμε όλους τους άλλους, ώσπου να γίνει το δικό μας.

Αδίστακτοι παραχαράκτες, καπηλεύονται το τίμιο όνομα της Αριστεράς, όνομα κοινωνιοκεντρικών προτεραιοτήτων στην πολιτική: Βαφτίζουν κάθε οργανωμένη, επιθετική ιδιοτέλεια, κάθε τυραννικό του λαϊκού σώματος τσαμπουκά, «κίνημα» – αγροτικό, φοιτητικό, μαθητικό κίνημα, ακόμα και των χρυσοκάνθαρων που λυμαίνονται τα λιμάνια. Διακηρυγμένοι θαυμαστές και οπαδοί της μονοκομματικής «δημοκρατίας» μαρξισμού – λενινισμού, εκμεταλλεύονται χυδαία τις προνομίες που τους παρέχει ο κοινοβουλευτισμός (οικονομικές επιχορηγήσεις, ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ασυδοσία προπαγανδιστικής απάτης, ατιμωρησία κοινωνικών εγκλημάτων σε καθημερινή βάση) με μοναδικό στόχο να κατορθώσουν κάποτε να επιβάλουν στη χώρα το ολοκληρωτικό τους σύστημα.

Αυτά τα προφανή και κατάφωρα γιατί τα ανέχεται η ελλαδική κοινωνία, αν και έμπειρη εμφύλιας τραγωδίας που την προκάλεσαν οι εραστές του μονοκομματικού κράτους; Η απάντηση δεν είναι άσχετη με τη (συμπτωματική ή μεθοδευμένη) εκπαιδευτική παρακμή μας, το διαλυμένο, τριάντα πέντε χρόνια τώρα, σχολικό μας σύστημα, την αγλωσσία και τρομακτική αλογία – ασυνεννοησία που δυναστεύει την κοινωνία μας.

Λαϊκιστές ή ανίκανοι πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν ως άλλοθι την προσφορά ανοχής και κολακείας στους μανιακούς του ολοκληρωτισμού και της βίας, πρώτον: Για να καλύψουν την ανικανότητά τους στην υπεράσπιση των θεσμών δημοκρατίας, δεύτερον: Για να αγρεύσουν ψήφους των συμπτωματικά ίσως στρατευμένων στον ολοκληρωτισμό, τρίτον: Γιατί διψάνε μόνο για εξουσία και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να εντοπίσουν αντιπρόταση στην παραχάραξη και καπηλεία της Αριστεράς.

Θηριώδη, υπερσύγχρονα τρακτέρ – το καθένα θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες δέκα καλλιεργητών, όχι ενός. Και πλημμυρίζουν κατά χιλιάδες, κάθε χρόνο, το εθνικό οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν, ως άλλα τανκς νομιμοποιημένης πια χούντας, γκανγκστερικούς εκβιασμούς των δύο υπεράνω του Νόμου κομμάτων. Επίδειξη τα τρακτέρ παρανοϊκής σπατάλης του πλούτου που έρρευσε γενναιόδωρα, προκειμένου να οργανωθεί μεθοδικά ο συντονισμός των καλλιεργειών στην Ε. Ε. και ο εκσυγχρονισμός τους: να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη ευμάρεια και ποιότητα ζωής ο αγρότης. Αλλά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τη μεταποίησαν οι εξουσιολάγνοι πολιτικάντηδες σε δολώματα ψηφοθηρίας παγιδεύοντας τους αγρότες στην κρατικοδίαιτη ραστώνη, στην εκβιαστική ιταμότητα του τραμπουκισμού.

Με ανάλογο λαϊκισμό, ψηφοθηρικό και εκμαυλιστικής κολακείας, παρέδωσαν την εκπαίδευση της νεολαίας (τον απόλυτα ιδεολογικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας) σε «αποδομιστές» κάθε νοήματος πατρίδας και Ιστορίας, σκοταδιστές δογματικούς της βίας, κολλημένους σαν στρείδια στην πιο αναχρονιστική, παλαιοημερολογίτικη εκδοχή του μαρξισμού. Ετσι ώστε να ετοιμάζει το ελληνικό σχολειό και πανεπιστήμιο «αντιστασιακούς» απέναντι σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη εθνικιστική χούντα, αλλά απόλυτα ανεκτικούς απέναντι στον φασισμό της βίας των τρακτέρ, των «καταλήψεων», των δηλώσεων, των γκανγκστερικών εκβιασμών.

Και ο «μέσος Ελληνας» μέσα στη γενική κατάρρευση, ζητεί απεγνωσμένα κάπου να γαντζωθεί, να ελπίσει σε κάτι. Τουλάχιστον, όταν είχε να κάνει με τη βία των τανκς και επίορκους στρατιωτικούς, ήξερε να ξεχωρίσει την αυθαιρεσία από τη φιλοπατρία, τον φασισμό από τη δημοκρατία. Σήμερα, που έχει να κάνει με τη βία των τρακτέρ και τον φασισμό κοινοβουλευτικών κομμάτων, η σύγχυσή του είναι πανικός και απόγνωση. Ακρως επικίνδυνο μείγμα.

Advertisements
Published in: on Ιανουαρίου 31, 2010 at 12:34 μμ  2 Σχόλια  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://grammo.wordpress.com/2010/01/31/%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ba%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%81-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Απάντηση σε φίλο μου εις Los Angeles σχετικά με το άρθρο του Χρ. Γιανναρά που μου έστειλε.

  Σταύρο καλημέρα.
  Συμφωνώ απόλυτα εις την τραγική κατάσταση που ευρίσκεται ή πατρίδα μας ως την περιγράφει ο Χρήστος Γιανναράς την οποία εδημιούργησαν αυτός και οι αριστεροί του. Ο Γιανναράς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
  Σχολιάζω κάτωθι μερικά αποσπάσματά του για να αντιληφθής το αλαλούμ των σκέψεων και ιδεών του. Εκθειάζει κάποια ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς να μας την εντοπίζη στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδος.
  Ο Χρήστος οραματίζεται μία ΓΙΑΝΝΑΡΕΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
  Για ποιά Αριστερά ομιλεί, του Τσίπρα και του Αλαβάνου??? ή της Παπαρίγα??? ή του ΠΑΣΟΚ???
  Όταν κατηγορή για όλα αυτά στο άρθρο του τα δύο κόμματα δεν γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Αριστερίζον κίνημα. Δεν ζει στο Ελλαδιστάν
  Δεν ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ επίσημα δια του Τζουμάκα πρώην βουλευτής του(έκλεβε τα πορτοφόλια στις διαδηλώσεις) αποκαθήλωσε την φωτογραφία του Βενιζέλου και τοποθέτησε την φωτογραφία του κύναιδου Άρη Βελουχιώτη και Μαρξ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι πασόκοι δεν αποκαλούνται μεταξύ τους σύντροφοι γιατί το κύριος είναι καπιταλιστική έκφρασις. Ο Τζέφρευ δεν είναι πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής???!!!
  Συνεπώς για ποιά άμωμη, θεϊκή, ιδανική Αριστερά μας ομιλεί.
  Οι ψευτοκουλτουργιάριδες, ψευτοπροοδευτικοί Αριστεροί διανοητές και μη, δια παρθενογενέσεως παρουσιάζονται ως Αριστεροί!!!. Δεν θέλουν να λέγονται κομμουνιστές ή Σοσιαλιστές ή Μαρξιστές γιατί γνωρίζουν τα εγκλήματα άτινα έχουν διαπράξει Διεθνώς και Ελλαδικώς, είτε ως φασίστες, είτε ως ναζί, είτε ως Κομμουνιστές ή Σοσιαλιστές. Λες και αυτοί δεν έχουν καμία σχέσιν.
  Τον Γιανναρά τον γνωρίζω πολύ καλά και έχουμε έλθει σε ιδεολογική αντιπαράθεση στο Ηράκλειο στο εκπαιδευτήριο των παιδιών μου Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ όπου κάποια χρονιά έκανε μία ομιλία περί ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ανέπτυξε την Γιαννάρειον Αριστερά του. Προσπάθησε να ταυτίση τον κομμουνισμό με τις αξίες του Χριστιανισμού μέσω του Αγίου Φραγκίσκου.
  Ανέπτυξε την θεωρία του Μάρξ αλλά ξέχασε πολλά τρωτά του. Δεν ανάφερε σε ποιά θεωρία στηρίζεται ο Μαρξισμός και πως ανετράπη.
  Η θεωρία του Μαρξ και των παραγώγων του ήτοι Κομμουνισμός-Σοσιαλισμός και Αριστερισμός είχε υιοθετήσει την θεωρία της Ελληνικής ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ δηλαδή απλά φως άρα υπάρχει και σκοτάδι
  Βροχή άρα σύννεφο. Καπνός άρα φωτιά κτλ καπιταλισμό άρα εκμετάλλευσις και βάσει αυτής δικαιολογούσαν όλες τις κοτσάνες του Μαρξ, μέχρι που ήλθε το 1927 ο Χαϊζενμπερκ με την κβαντομηχανή του και ανέτρεψε την θεωρία του Μαρξισμού την Διαλεκτική, δηλαδή ένα αντικείμενο όταν εκτεθή σε ραδιενέργεια απορροφά όσο θέλει αυτό χωρίς ποσοστιαίες ή χρονικές αναλογίες. Όχι πχ όταν εκτεθή το αντικείμενο για μία ώρα θα απορροφήσει 10 μονάδες ραδιενεργείας, αν 2 = 20. κοκ.
  Εσύ Σταύρο τα γνωρίζεις καλύτερα. Εμάς το ίδρυμα Αντενάουερ μας τα εκλαϊκευσε για να γίνονται έτσι αντιληπτά. Και έτσι κορόιδευαν οι Δυτικοί τους Σοβιετικούς να δημιουργήσουν ατομική βόμβα ή εργοστάσιο πυρηνικό δια της Διαλεκτικής θεωρίας
  Δεν ανέφερε και ένα άλλο γεγονός. Οι Μαρξιστές ποτέ δεν το αναφέρουν, αν τους το έχη πη ο ινστρούκτορας φυσικά.
  Την εποχή που ο Μαρξ ανέπτυσσε τις θεωρίες του, ήταν ένας επιτυχημένος βιομήχανος ονόματι ΟΟΥΕΝΣ ο οποίος εντυπωσιάσθη από αυτές και ήθελε να τις εφαρμόση. Μόλις τις εφήρμοσε δεν πέρασε πολύς χρόνος και επτώχευσε.
  Όταν τον ερώτησα γιατί δεν ανέφερε αυτά εσώπασε.

  ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

  «Αυτά τα προφανή και κατάφωρα γιατί τα ανέχεται η ελλαδική κοινωνία, αν και έμπειρη εμφύλιας τραγωδίας που την προκάλεσαν οι εραστές του μονοκομματικού κράτους; Η απάντηση δεν είναι άσχετη με τη (συμπτωματική ή μεθοδευμένη) εκπαιδευτική παρακμή μας, το διαλυμένο, τριάντα πέντε χρόνια τώρα, σχολικό μας σύστημα, την αγλωσσία και τρομακτική αλογία – ασυνεννοησία που δυναστεύει την κοινωνία μας»
  Ερώτησις: α) Ποιοί είναι οι εραστές του μονοκομματικού κράτους???
  β) Ποιοί έχουν κάνει μπάχαλο την παιδία με τις καταλήψεις
  των σχολείων ( Ο Τσίπρας ήταν αρχικαταληψίας, της ΚΝΕ)
  γ) Ποιοί ενσπείρουν τρόμο, απαγορεύουν την διδασκαλία και καταστρέφουν τα πανεπιστήμια??? Ποιοί άλλοι??? Οι Αριστεροί.!!!
  ——————————————————————————————————-

  «Αδίστακτοι παραχαράκτες, καπηλεύονται το τίμιο όνομα της Αριστεράς, όνομα κοινωνιοκεντρικών προτεραιοτήτων στην πολιτική

  Ερώτησις: Για ποιά τίμια Αριστερά μιλάει. Αυτήν που δημιούργησε τον συμμοριτοπόλεμο που σκότωσε, που έκαψε τα χωριά, που έκανε το παιδομάζωμα ή αυτή που δια των όπλων ήθελε να μας εντάξη στον κομμουνιστικό παράδεισο του υπαρκτού Σοσιαλισμού. Που αν το επετύγχανε θα ξεσκατίζαμε σήμερα τους Ευρωπαίους όπως κάνουν Αλβανοί-Βούλγαροι-Ρουμάνοι και οι άλλοι του πρώην Σοσιαλιστικού παραδείσου.

  «Διακηρυγμένοι θαυμαστές και οπαδοί της μονοκομματικής «δημοκρατίας» μαρξισμού – λενινισμού,»

  Ερώτησις: Τι εννοεί μονοκομματική δημοκρατία Μαρξισμού Λενινισμού.
  Μήπως δέχεται τον ιστορικό Μαρξισμό αλλά όχι τον Λενινισμό???
  ——————————————————————————————————-
  «Λαϊκιστές ή ανίκανοι πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν ως άλλοθι την προσφορά ανοχής και κολακείας στους μανιακούς του ολοκληρωτισμού και της βίας, πρώτον: Για να καλύψουν την ανικανότητά τους στην υπεράσπιση των θεσμών δημοκρατίας, δεύτερον: Για να αγρεύσουν ψήφους των συμπτωματικά ίσως στρατευμένων στον ολοκληρωτισμό, τρίτον: Γιατί διψάνε μόνο για εξουσία και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να εντοπίσουν αντιπρόταση στην παραχάραξη και καπηλεία της Αριστεράς.»
  Ερώτησις: Ποιάς Αριστεράς αυτής που αναφέρουμε παραπάνω. Της Δικτατορίας του προλεταριάτου. Του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού ή του ταξικού μίσους???!!! Πως και από ποιόν να εντοπισθή η αντιπρόταση
  ——————————————————————————————————
  Με ανάλογο λαϊκισμό, ψηφοθηρικό και εκμαυλιστικής κολακείας, παρέδωσαν την εκπαίδευση της νεολαίας (τον απόλυτα ιδεολογικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας) σε «αποδομιστές» κάθε νοήματος πατρίδας και Ιστορίας, σκοταδιστές δογματικούς της βίας, κολλημένους σαν στρείδια στην πιο αναχρονιστική, παλαιοημερολογίτικη εκδοχή του μαρξισμού. Ετσι ώστε να ετοιμάζει το ελληνικό σχολειό και πανεπιστήμιο «αντιστασιακούς» απέναντι σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη εθνικιστική χούντα, αλλά απόλυτα ανεκτικούς απέναντι στον φασισμό της βίας των τρακτέρ, των «καταλήψεων», των δηώσεων, των γκανγκστερικών εκβιασμών.
  Ερώτησις: Δηλαδή αποποιεί την αναχρονιστική παλαιοκομματική εκδοχή του Μαρξισμού και δέχεται τον εκσυγχρονιστικό Μαρξισμό??? Και πότε εκσυγχρονίσθη ο Μαρξισμός??? Σε ποιά διεθνή ή μονομερή αναφορά???.

  Στο ίδιο site που μου αναφέρεις πρόσεξε μόλις τελειώσει έχει τα Πολιτικά Νέα Άνοιξε το δεύτερο με τίτλο «Σύμπραξη κοινωνικού μετώπου κατά ΠΣΑ» επιδιώκουν οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή ΞΥΡΙΖΑ……
  Αν το διαβάσης ανατρέπουν όλα όσα αναφέρει ο Γιανναράς στο εν λόγω άρθρο του ΤΑΝΚΣ ΤΡΑΚΤΕΡ. Και επαναλαμβάνω για ποιά Αριστερά ομιλεί.??? Το επισυνάπτω για να δης ποιά είναι η Αριστερά στην Ελλάδα.
  «Σύμπηξη κοινωνικού μετώπου κατά του ΠΣΑ» επιδιώκουν οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ
  Αλαβάνος και Βεργόπουλος για το Σύμφωνο Σταθερότητας.
  Στην ανάγκη σύμπηξης κοινωνικού μετώπου κατά του Συμφώνου Σταθερότητας επικεντρώθηκε η συζήτηση που οργάνωσαν στο θέατρο «’Αλφα» μια σειρά οργανώσεων – «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ κλπ.), με κύριους ομιλητές τον πρώην πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο και τον Καθηγητή Κώστα Βεργόπουλο.
  Μιλώντας στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο θέατρο, ο κ. Αλαβάνος αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει θετικά στοιχεία στην πολιτική της που τη διαφοροποιούν από την κυβέρνηση Καραμανλή, υπογράμμισε όμως ότι όλα εξαρτώνται από τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και, εκεί, οι δύο πολιτικές ταυτίζονται.
  Κατά τον κ. Αλαβάνο, οι διεθνείς νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επιτίθενται θέλοντας να «γονατίσουν» την Ελλάδα, όπως και κάθε «χώρο αντίστασης», αγώνα υπέρ της ελευθερίας, «να εκδικηθούν» τον ελληνικό λαό για το κοινωνικό του φρόνημα, όπως ιδιαίτερα εκδηλώθηκε με την εξέγερση του Δεκέμβρη (2008). Η επίθεση αυτή, το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ και το Σύμφωνο Σταθερότητας της κυβέρνησης πρέπει να βρουν απέναντί τους μια «κοινωνική πανστρατιά» .
  Ο αριστερός πολιτικός υποστήριξε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «πειραματόζωο» και σε «μοντέλο» για την εφαρμογή «δεύτερου γύρου νεοφιλελευθερισμού», ενώ υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα (συνδυασμός υψηλού ελλείμματος και υψηλού δημόσιου χρέους, υποχώρηση πραγματικής οικονομίας, αρνητικός δείκτης αποταμίευσης για πολλά χρόνια, πολύ μεγάλο εμπορικό έλλειμμα, χαμηλή παραγωγικότητα). Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε επίσης, τις ευθύνες μιας ιθύνουσας τάξης αφοσιωμένης απόλυτα στην ΟΝΕ, δίνοντας το παράδειγμα της Τράπεζας της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε ότι εξελίχθηκε αποκλειστικά σε «Γραφείο Τύπου» και «προπαγανδιστικό μηχανισμό» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Βεργόπουλος υπογράμμισε τον συστημικό χαρακτήρα της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη και συνέδεσε τα ισχυρά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας με τα ελλείμματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ μίλησε για σταδιακή ανάπτυξη «αποικιακής σχέσης» εντός της ζώνης ευρώ με τη Γερμανία. Ο κ. Βεργόπουλος υπογράμμισε ότι το ευρώ οδηγεί σε επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών.
  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Μεταξύ των άλλων ανατρεπτικών ιδεών τους για ηρεμία και νοικοκύρεμα στην Ελλάδα αναφέρονται και στον Δεκέμβριο του 2008. όπου θα σου επισυνάψω μερικά ποιός ήταν αυτός ο Δεκέμβριος.
  Σταύρο σου γίνομαι βαρετός ή και πολιτικά αντιπαθής αλλά δυστυχώς υπάρχει και αυτή ή εκδοχή των γεγονότων την οποίαν αναφέρω.

  • Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Περιέχουν δε πληροφορίες που δεν τις γνώριζα λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Το ποιος ακριβώς είναι ο κύριος Γιανναράς δεν το γνωρίζω.

   Ζούμε σε καιρούς τόσο κενούς σε αξίες και ιδανικά που προσωπικά προσπαθώ να «πιαστώ» από το κάθε τι που θα με πείσει ότι δεν είμαι μόνος. Δεν είμαι μόνος σε όλα αυτά τα ανεκδιήγητα που συμβαίνουν γύρω μας.

   Είμαι ο πρώτος πολέμιος της αριστεράς, ωστόσο θεωρώ ότι ο κύριος Γιανναράς στα κυριακάτικα άρθρα του στην Καθημερινή με εκφράζει απόλυτα.

   Και κάτι ακόμα… Είναι προφανές ότι παρόλο που κερδίσαμε τον πόλεμο, η ελληνική κοινωνία είναι τόσο αριστερόστροφη όσο ποτέ. Κι αυτό είναι μία τεράστια πληγή για τη χώρα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: