ΠΟΣΔΕΠ

Η ΠΟΣΔΕΠ, αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας μέχρι την επόμενη Παρασκευή δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάζαρος Απέκης. «Οι Πανεπιστημιακοί θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, ενώ θα παρασταθούν στις δίκες των φοιτητών που προσδιορίστηκαν για την Τετάρτη. Οι φοιτητές είναι θύματα της αστυνομικής βίας με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το εκπαιδευτικό κίνημα. Σε συνεργασία άλλωστε με τους φοιτητές οι Πανεπιστημιακοί θα προχωρήσουν σε μέτρα και ενέργειες για την ακύρωση στην πράξη του νέου νόμου», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας .

Ωραία πράγματα λοιπόν. Αποφασίζουμε και διατάζουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους νόμους του κράτους. Αλήθεια κύριοι της ΠΟΣΔΕΠ, έχετε ιδέα τι σημαίνει φασισμός; Μία ομάδα ανθρώπων μπορεί να ακυρώσει από μόνη της νόμο του κράτους; Δε μας τα λέει καλά ο κύριος Απέκης και οι συν αυτώ πεφωτισμένοι πανεπιστημιακοί… Πραγματικά πρέπει όλοι τους να ντρέπονται. Χαραμίζουν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών που βλέπουν τους κόπους που κατέβαλαν για να μπουν σε κάποια σχολή να μην έχουν κανένα αντίκρισμα. Κι όταν σε λίγα χρόνια θα μας έρχονται οδοντίατροι από άσημα πανεπίστημια της Πράγας, όταν θα μας έρχονται παθολόγοι από άγνωστα πανεπιστήμια της Βουδαπέστης, θα μας φταίνε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το σύστημα που θα έχουμε χάσει το τρένο και θα είμαστε άνεργοι. Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Καταντήσατε το ΕΜΠ, που κάποτε ήταν στη δεκάδα των πανεπιστημίων της Ευρώπης, ένα ίδρυμα της σειράς. Για το Καποδιστριακό ούτε λόγος βέβαια. Καταστρέψατε τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση με την ανοχή των κυβερνήσεων και θέλετε να παραμείνει όλη αυτή η αρρυθμία και η πλαδαρότητα. Το αλισβερίσι και οι πελατειακές σχέσεις με τους φοιτητές-εκπροσώπους των παρατάξεων. Συνεχίστε έτσι… Να σας δείχνουν το φεγγάρι και εσείς να κοιτάτε το δάχτυλο για λόγους καθαρά μικροκομματικούς!

Η απεργία των καθηγητών και οι καταλήψεις των φοιτητών συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, αν και με μειωμένη ένταση, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σταδιακή επιστροφή στα αμφιθέατρα.
Για να καλυφθεί όμως ο χαμένος χρόνος και να μη χαθεί το εξάμηνο οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές (στις σχολές που δεν λειτούργησαν για μεγάλο διάστημα) θα αναγκαστούν να κάνουν μαθήματα μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ οι θερινές διακοπές θα περιοριστούν στον Αύγουστο, καθώς ο Ιούλιος θα αναλωθεί σε μαθήματα και ο Σεπτέμβριος θα φέρει διπλές εξεταστικές.

Στο μεταξύ, υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων τάχθηκαν οι καθηγητές που ανήκουν στην Κίνηση «Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για τη Μεταρρύθμιση και την Αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου»
Μετά τη συνάντηση -τη δεύτερη κατά σειρά- που είχαν στην αίθουσα Ξένων Ανταποκριτών τόνισαν ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έχει κανένα λόγο να αυτοκαταναλωθεί σε μια προσπάθεια «μη εφαρμογής στην πράξη», ούτε να περιορίσει το μεταρρυθμιστικό της όραμα στον ορίζοντα του πρόσφατου νόμου».
«Αντιθέτως -προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους- πρέπει να επιβάλει τη δική της ερμηνεία και εφαρμογή όσων θετικών διατάξεων ανταποκρίνονται στο δικό της σχέδιο για την αναβάθμιση του πανεπιστημίου. Κυρίως όμως πρέπει να αναλάβει η ίδια την ευθύνη του σχεδιασμού και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».

Advertisements
Published in: on Μαρτίου 19, 2007 at 12:10 μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://grammo.wordpress.com/2007/03/19/%ce%a0%ce%9f%ce%a3%ce%94%ce%95%ce%a0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: